Suburbia

Artikkelbilder_Kampanjetips_1920x1080_#1
Kampanjetips som skaper resultater

Kampanjetips #1

Tenk idé, før du tenker salg

Suburbia lever av kloke råd og gode ideer. Følgelig er det ikke merkelig at vi vil at du ringer oss før du tenker prisavslag.

En gang i tiden anbefalte vi 7-Eleven, som ville selge mer kaffe, å øke prisen. Pris er nemlig den største differensiatoren av alle, og den gangen var det viktig å si tydelig fra at 7-Elevens kaffe holdt kaffebar-kvalitet. Hvordan det gikk? En god kampanjeide bidro til at de doblet antallet daglig solgte kaffekopper. Dette betyr selvfølgelig ikke at vi er imot tilbud.

Ferskt eksempel

Da Optimera og Montér i fjor henvendte seg til oss for å hjelp med å selge flere arbeidsklær, var det opplagt at det ville bli en salgskampanje og at tilbudene ville bli gode. Det ble imidlertid også satt av tid til både strategi- og idéjobbing. Strategiens konklusjon var at økt oppmerksomhet, både internt og eksternt, ville bidra til økt salg. Og idéarbeidet endte med at vi anbefalte Optimera å arrangere FASHION WEEKS.

Fashion Weeks_Hero_1920x1080px_

Hvordan det gikk?

Over all forventning. Så bra at suksessen skal gjentas i år.

 

Hvorfor det virker?

Fordi en edgy idé får folk til å reagere, og fordi en god idé sier mer enn tusen tilbud. De som jobber i Optimera og Montérs byggevarehus tenker «Hva? Fashion Weeks i et byggevarehus?». Deretter tenker de at denne gangen må vi gjøre mer enn å henge opp plakater.

Håndverkerne, som kanskje var vant til å handle arbeidsklær andre steder, tenker tre tanker: «Hva? Fashion Weeks på arbeidsklær?», «Jøss som Optimera satser på arbeidsklær», og «Ja, det stemmer det. Arbeidsklær er blitt mote.»

Med bare prisavslag, kunne man kanskje oppnådd samme salgseffekt, men prisavslagene måtte vært enda større. Og det er hele poenget: Kreativitet skal lønne seg. Det skal være rimeligere å ringe Suburbia, enn å sette ned prisen.

 

Les mer om hvordan vi løste kampanjen og hvilke resultater det ga HER

Fashion weeks-annonse på TV, laptop_1080x1080px

Webteaser for fashion weeks, Optimera Proff

← Faglig påfyll – Kampanjetips →